EIX Via lliure a la Democràcia

La creació d’un nou estat és regeneració democràtica

demoracia-portadaConstruir la República catalana és l’única possibilitat per aconseguir una total regeneració de la política catalana. Tots els polítics no són iguals. Afortunadament molts són honestos i treballen de forma responsable. És cert que la democràcia actual és de baixa qualitat. Les llistes tancades, la disciplina de vot, l’obediència, la partitocràcia, el caciquisme, la falta d’una veritable separació de poders… El model polític espanyol afavoreix i perpetua aquesta baixa qualitat democràtica.

La creació d’un nou estat significarà una regeneració completa de la política catalana.

Dependrà de nosaltres crear noves estructures més participatives i transparents i que garanteixin una major efectivitat i control de les institucions polítiques, administratives i judicials.

DEPÈN DE TU

Cal un model polític nou que permeti una democràcia de qualitat:

democaria

 

I amb partits que tinguin un funcionament realment democràtic i amb una llei electoral que contempli la limitació de mandats, les llistes obertes, el finançament dels partits, les campanyes electorals … Volem una regeneració democràtica profunda i la independència és la millor oportunitat que tenim per abordar-la

Il•lusió o resignació. Tu decideixes.

Descarrega’l en pdf

Deixa un comentari