XXII a MARXA CÍVICA al Canigó

foment11sPER LA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA el Foment 11 de Setembre organitza un any més la pujada al Canigó.

Enguany la Marxa cívica al Canigó sortirà del poble vallespirenc de Montboló el dilluns 9 de setembre a les 7 del matí.

El 8 de setembre, a Montboló, la Marxa serà precedida dels Actes de Dedicació.

Programa

Trobada a partir de les 12 a l’espai de picnic a tocant de l’església

 • De 12 a 13 h Assemblea General del Foment 11 de Setembre
 • A les 13 : Dinar tret de les motxil.les o al bar restaurant de País a Montboló, « Point d’Art » (tel. 04 68 82 58 63) Menu a 15,50 euros sense vi ni café ; 2,5 euros el quart de vi negre i 1,20 euro el café.
 • A les 15. : visita de l’església parroquial de St Andreu, romànica del segle XI
 • A les 15.30. : visita guiada del jardí botànic de Montboló. La nostra guia serà Ma Àngels Llugany, d’Elna, que és secretària de l’Associació micològica i botànica de Catalunya Nord.
 • A les 16.30: recepció a l’ajuntament pel batlle de Montboló, senyor Lucien Julià. Agraïment de Miquel Mayol i dedicació de la Marxa.
 • A les 17 h .a la sala de reunió del Consell municipal de Montboló presentació del Casal del Vallespir, de la Federació en Defensa de la Llengua i de la Cultura catalanes, de l’Assemblea Nacional Catalana i del projecte anomenat « Via Catalana ». Es tracta de realitzar una cadena humana del Portús al límit de Catalunya amb el País Valencià, el dia 11 de setembre, a les 17 h 14 (presentacions a càrrec de Miquel Arnaudies, President del Centre Cultural Català del Vallespir)
 • A les 17 h 30 : Conferència de Joan Lluís Prat, filòsof : « L’aritmia catalana : Nord i Sud » Seguida de debat.
 • A les 19 h. aperitiu regalat pel Foment i sopar tret de les motxil.les (o al restaurant de país)
 • A partir de les 20 h 30 sempre a la sala de l’ajuntament : vetllada catalana, recital del cantautor Joan Pere

Nit del 8 al 9 de setembre : pels qui ho desitgen hi haurà possibilitat d’acampar gratuitament al poble mateix. Els qui no volen endur-se les tendes durant la Marxa podran desar-les a l’ajuntament. A Montboló mateix no hi ha, sembla, cap altra possibilitat que la tenda per a passar la nit.

9 de setembre : Marxa de Montboló al refugi de Batera :

 • Inici de la caminada : trobada a davant de l’ajuntament el Dilluns 9 de Setembre.
 • Sortida a les 7 del matí cap a Batere passant pel coll de la Reduta. Seguirem l’Alta Ruta Pirinenca que passa per l’estació minera de Formentera, la Torre de Batera per arribar al refugi. Són uns dotze kilometres i un desnivell d’un miler de metres

Les condicions d’estada al refugi sòn les següents : mitja pensió 38 euros (dormitori)
41 euros (cambres de 4) ; 45 euros (cambres de dos) ; la nit sola en dormitori costa 18 euros.
L’àpat és a 17 euros. L’Esmorzar 6 euros. Hi ha possibilitat d’acampar pels voltants a la condició de dur les tendes. Els qui volen reservar han de telefonar al 0033 4 68 39 12 01

10 de setembre : de Batera als Cortalets.

 • sortida a les 7 h 30 del refugi
 • passarem pel Coll de la Cirera, per l’Estanyol, el Pinatell, i seguirem el camí dit del Balcó fins a Prat de Cabrera on pel camí dit de l’avió caigut arribarem al refugi dels Cortalets.

Als Cortalets es pot també acampar. Hi ha possibilitat de passar la nit al refugi d’hivern (cost 7 euros 40 cs) o al xalet-hostal. Al xalet la mitja pensio en dormitori és a 29 euros 50 cs. i en cambra (de 4) a 39 euros. L’àpat sol és a 17 euros. Trobareu totes aquestes condicions a les pàgines web (Refuge des Cortalets). Hi ha possibilitat de reservar per internet o per telèfon (04 68 96 36 19)

11 de setembre : dels Cortalets a la Pica

 • sortida a tres quarts de cinc del refugi pel camí de la font de la Perdiu i del Pic Guifred (ex Joffre)
 • celebració de la Diada a la sortida del sol, uns minuts abans de les 7. Lectura del Manifest de la Marxa i Cant dels Segadors

Com fer per a tornar ?
Cada any uns companys sud-catalans, sortint de feina el dia 10 a finals de tarda, pugen en cotxe fins als Cortalets per a participar a l’últim tram de la Marxa. Fins ara ningú ha quedat penjat. Enguany ens haurem d’organitzar per mor que tothom pugui participar a la Via Catalana a la tarda de l’11 al Portús. Caldrà ser a Ceret cap a la 13 h per passar el relleu als corredors de la Via. Els qui pujaran en cotxe als Cortalets són pregats de dir el nombre de places que tenen i si poden baixar fins a Perpinyà o fins a Ceret. Farem la centralització d’aquestes possibilitats (tel. 0033 468672894).

La Marxa és una manifestació. Cadascú hi participa pel seu compte. El Foment no és un grup excursionista sinó un grup d’acció ciutadana per la reconquesta dels drets dels Catalans. Tanmateix cal un mínim de condició física per fer-la. I cal tenir l’equipament adient (bones sabates de muntanya, protecció contra la fred i la pluja, barret, guants, etc) Recordar que cap a la pica pot fer fred. I si les condicions són massa dolentes el Foment pot decidir celebrar la Diada als Cortalets mateix. En els últims 21 anys això ha passat una sola vegada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s